Nyheter



 

Skrot 

 

Vi handlar med alla typer av järn- och metallskrot. Skrotet köper vi för dagsaktuella och konkurrenskraftiga priser. Du kan ringa oss för aktuella priser, men eftersom det finns mängder av komplext skrot kräver vissa material en visuell bedömning av oss för att kunna göra en korrekt klassning och prissättning.

Metallskrot förekommer alltså i många former, från rent fabrikationsklipp till komplext skrot. En stor del kommer från industrin vid klippning, svarvning och fräsning. Från skrotning av maskiner och motorer kommer också en väsentlig del.

Vi tar emot materialet, sorterar och bearbetar det och säljer det sedan vidare som returråvara till tillverkningsindustrin.

 

Skrotåtervinning

 

Skrot är betydelsefullt för smältverk och gjuterier. Med skrot som råvara i produktionen minskar belastningen på malmgruvorna samtidigt som det medför att en betydligt lägre energiförbrukning i produktionsprocessen används.

Sortering och bearbetning dvs. förbehandlingen av skrotet kräver kunskap och noggrannhet. Vår personal är utbildad för att effektivt kunna ta hand om inkommande skrot av olika sammansättning.

Efter förbehandlingen blir skrotet en eftertraktad råvara för industrin. Skrotet säljs till både inhemska och utländska smältverk, gjuterier och stålverk.

 

Rivning

 

Ririvning är en tjänst som vi på Between Skrot & Metall utvecklar allt mer. Det är en tjänst med fokus på effektivitet och närhet till uppgiften där vi finns och arbetar hos kunden tills projektet är avslutat.

Varje rivningsarbete är ett projekt som resurssätts med vår egen och vid behov inhyrd personal.